Úgy tűnik, Dél- Amerikában tudják, hogyan kell stílusos mérkőzést játszani.  Ehhez semmi köze nincs annak, hogy a tegnapi játéknapon a perui André Carrillo Ausztrália ellen lőtt egy bődületesen nagy kapásgólt, illetve hogy az argentin Marcos Rojo szintúgy kapásból találta el a lasztit Argentína Nigéria elleni sorsdöntő meccsén a véghajrában.  Nyilván ezek hidegen hagytak…. Ugyan ki szereti az ehhez hasonlatos momentumokat egy meccsen? Fölösleges oktatni is, mert csak a tutit kell meghúzni ilyen fontos pillanatokban. Csak az EGYSZERŰT…

Kész, elég! Nem bírom tovább visszatartani. Mind a kettő hatalmas volt és élmény volt nézni!

Mi, a Neofutballnál szerencsére  jónéhány edzésen látunk ehhez hasonló mozdulatokat. Carrillo és Rojo más-más technikával alkalmazták a kapáslövést, hiszen nem mindegy, hogy hulló labdát vagy pedig becsavart labdát kell eltalálnod. 

Carrillo esetében egy hulló labdát kellett támadnia, és ívesen oldalról lendített lábbal a labda felső harmadát kellett eltalálnia. 

Hogy miért?

– Ha túlságosan alul találta volna el a labdát, akkor nagy eséllyel a kapu fölött zúgott volna el a játékszer.

– Ha túlságosan felül, akkor a láb valószínűleg csak kis felületen érintkezett volna a labdával, amelyből egy gyenge lövés született volna.


Rojo esetében a helyzet valamivel másabb volt, mert amellett, hogy közvetlenül őrizte a védője, még egy viszonylagosan erősen csapódó labdát is el kellett találnia. 

Ennek következtében a mérkőzés hősének  nagyon szorongatott helyzetben le kellett tutiznia a lövést.

A labda közepét találta el a jobb láb belsőjével, ami egy egész nagy felület. Ennek következtében annak az esélye, hogy a kapu fölött szálljon el a labda, szinte a nullára csökkent. 

Ami rizikós lehetett volna:

– Ha a labda alját találja el 
– Ha belső csüddel próbálkozik
– Ha átvétellel próbálkozik


Ezekhez a mozdulatokhoz hatalmas összpontosítás és önbizalom kell, de az eredménye óriási. Te is bármikor meg tudod tanulni a kapáslövést, és garantáltan leesik a nézők álla. 

Legyél Te a MÉRKŐZÉS HŐSE, és tanulj még több esztétikus befejezést nálunk. Hidd el, megéri!

A győztes gólt szerző Rojót egyből Messi köszöntötte (Fotó: Reuters)

Facebook
Facebook