Ha a játékosok önfeledten szeretik azt, amit csinálnak és olyan a csapat játéka, illetve az egyén feladatköre, amivel azonosulni tud, magyarán szabadnak érzi magát, akkor a labdarúgás önkifejezéssé, művészetté válik.

A jó labdarúgás mindig művészet, pontosan ezért szereti több milliárd ember ezt a gyönyörű sportágat.

A Te művészi éned kibontakozását csak egyetlen dolog gátolhatja meg. És ezt a dolgot félelemnek hívjuk.

Ha félsz, hogy nem sikerül megfelelni az edzőknek, a szülőknek, a társaknak, ha félsz a hibától vagy bármi mástól, ami a játék során előfordulhat. A félelem hatására az izmok befeszülnek, merevebb lesz a test, így könnyed és laza mozdulatokat már nem is lehet bemutatni.

De szerencsére ezt le lehet győzni és bárki labdarúgóművésszé válhat! Az edzéseinken nagyon sok lehetőséget mutatunk a játékosoknak, hogy miként fejezzék ki önmagukat.

Például a különböző technikákat és technikai elemeket is osztályoztuk, amikkel színezhetjük a játékot. Ezek tudásával a játékosok magabiztossága megnő, hiszen tudják, hogy az adott játékhelyzetet milyen megoldásokkal tudják 100 százalékos biztonsággal végrehajtani. 

De azt is tudni fogják, hogy az egyes technikák közül melyek a legerősebb színűek, amik bemutatásával magukkal ragadhatják a közönséget.

Tegnap Neymar a passzokat tekintve az egyik legerősebb színűvel alkotott! 🙂


via GIPHY

Gyere el egy edzésünkre és találkozz a Benned rejlő művésszel!

Addig is…

Ha a következő edzésedre vagy meccsedre mész, akkor jusson eszedbe: „a labdarúgás művészet, önkifejezés!”, és egy mosollyal az arcodon képzelj el egy gyönyörű passzt, indítást, lövést, cselt vagy szerelést, amit aznap be fogsz mutatni és Te szépnek látod. 😉

Paris Saint-Germain’s Brazilian forward Neymar gestures during the French L1 football match Paris Saint-Germain (PSG) vs Angers (SCO), on August 25, 2018 at the Parc des Princes in Paris. / AFP PHOTO / FRANCK FIFE
Facebook
Facebook